Ung Vänster Jönköpings län

fredag, januari 14

Distriktsstyrelsens verksamhetsberättelse för 2010

Ung vänste Jönköpingslän
Distriktsstyrelsen verksamhetsberättelse för 2010

Ung vänster i Jönköpingslän har växt
Under valåret 2009 har engagemanget i politik vuxit i Sverige. Det har tillkommit många medlemmar till Ung vänster i Jönköpings län. Distriktsstyrelsen har hanterat detta med att försöka starta upp nya klubbar och hålla befintliga klubbar fungerande . I dagsläge fungerar klubbarna i Jönköping, Vetlanda och Nässjö självständiga och klubbar ska startas upp i Värnamo och Eksjö. Under den senaste tiden har ingen verksamhet skett i Gislaved på grund av att de har för få medlemmar. Försök till en ny uppstart av Gislavedsklubben har gjorts, men utan resultat.

Studier
Utbildning för alla medlemmar i klubbarna är en del utav medlemshanteringen. Vid två tillfällen har mindre utbildningar om Ung vänster som organisation, socialism, feminism och antirasism anordnats av distriktsstyrelsen, ett tillfälle för Jönköpingsklubben och ett tillfälle i Vetlanda för Vetlanda, Nässjö och Eksjö. Ett större utbildningstillfälle anordnades sedan i Jönköping, det blev även ett bra tillfälle för medlemmar runt om i länet att träffa varandra.

Interninformation och hemsidan
Distriktet har en egen blogg som har uppdaterats regelbundet för att hålla medlemmar och sympatisörer informerade om vad som händer i distriktet. Distriktet har även en egen grupp på facebook med samma syfte.

Rödgryning
Röd gryning är distriktets interntidning dvs. en tidning för alla medlemmar i Jönköpings län. Ett röd gryningutskott har tillsätts för att distriktet återigen ska ge ut denna tidning.

Ekonomi/självförsörjning
Distriktet har ansökt om landstingsbidraget. Även pengar från Löwgrenskafonden har ansökts för den summa som det kostade för distriktet att ha en monter i Dreamhack summer 2010.

Första maj
Samtliga klubbar gick första maj tåget med vänsterpartiet i respektive stad.

Dreamhack summer 2010
Som en del utav valrörelsen, hade Ung vänster en monter på Dreamhack summer 2010. I montern fanns både folk från förbunds- och distriktsstyrelsen. Det blev ett ypperligt tillfälle att prata med ungdomar, särskilt om de integritetskränkande lagarna som alliansen har fått igenom.

Valrörelsen 2010
Veckokursen 2010 var startskottet för Ung Vänsters valkampanj "överklassen har haft all anledning att fira" och Jönköpings län var representerat av fyra medlemmar, en från Jönköping och tre från Gislaved. Därefter följde regional valutbildning i skåne, där medlemmar från Jönköpingsklubben och Nässjöklubben deltog.
Valkampanjandet fortsatte under sommaren med torgmötesturné, flygbladsutdelningar, temadagar, affischering och annat kampanjande. Ung Vänsters sommarläger var den centrala valupptakten och från Jönköpings län deltog elva medlemmar. Dock var alla från Jönköpingsklubben.
Under valet var Sofie Adamsson anställd som regional ombudsman för Ung Vänster Jönköpings- och Kronobergs län. Kronobergs län behövde mer stöd och var i större behov av en debattör, vilket förklarar varför ombudsmannen inte la lika mycket tid på Jönköpings län.

Debatter
När skolorna öppnade efter sommarlovet var det en hektisk period. Nedan följer en lista* (slumpad ordning) på vilka skolor i länet som anordna debatter eller informationsdagar, och vem /vilka som deltog. Utöver dessa skolor har vi sjävla tagit initiativ till att besöka skolor för att hålla bokbord.


Totalt antal debatter: 17 Tjejer: 9 Killar: 8

Statistiskt sett ser det ut som att det var en jämn könsfördelning i ansvar, men om man väger in att vi är betydligt fler aktiva tjejer än killar i Ung Vänster Jönköpings län, så borde också debattfördelning speglat det.

*Tabell/Listan på aktiviter ges på distriktsårskonferansen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Recent Comments

Introduction

Recent Posts