Ung Vänster Jönköpings län

tisdag, september 2

Stoppa SvPs möjlighet att sprida propaganda i våra skolor!

Uttalande från Ung Vänster Jönköping kring att Svenskarnas parti släpps in på Fenixkunskaps centrum samtidigt som vi andra ungdomsförbund den 4/9.

Inga nazister i våra skolor!
Den fjärde September kommer Fenixkunskaps centrum i Vaggeryd att ha debatt och information från de olika partierna och ungdomsförbunden, det som urskiljer denna händelse från andra är att Svenskarnas parti har fått tillåtelse att delta. 
 
År 2014 tillåts alltså nazister stå i svenska skolor och förneka förintelsen, vad säger skolan till sina rasifierade och judiska elever? Svenskarnas Parti är inget vanligt parti, det är ett parti som inte drar sig för att kniva folk på öppen gata, ett parti som menar att endast personer tillhörande det ”västerländska genetiska arvet” ska få vara medborgare och det är ett parti som menar att demokrati inte fungerar. Det är en organisation som enligt FN ska förbjudas, en konvention Sverige skrivit under. Att släppa in detta parti på skolan är oacceptabelt!

Svenskarnas parti är ett hot mot alla demokrater men framförallt kan vi se hur de ger sig på oss socialister främst. Hur ska skolan kunna garantera våran säkerhet? Rasifierade och HBT-Q elevers säkerhet? Att välja nazisters rätt att propagera före elevers säkerhet och trygghet är skamlöst!

Skolan ska verka för demokrati och mänskliga rättigheter där elevernas trygghet och hälsa sätts främst, inte vara en arena för nazister att sprida propaganda. Därför kräver Ung Vänster Jönköping att nazisterna förbjuds att sprida information inne på skolor!

Ung Vänster Jönköping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Recent Comments

Introduction

Recent Posts