Ung Vänster Jönköpings län

måndag, april 28

Uttalande: "Vi bygger en motståndsrörelse"

Det räcker nu. Dagen närmar sig då den första hälften av Reinfeldts regeringsperiod är över och ungdomar i Ung Vänster Jönköping har nu bestämt sig för att gå in i benhård opposition. Vi har tröttnat på regeringens attacker mot de som har det allra sämst ställt och efterlyser nu en progressiv och människovärdig politik. En politik som slutar att endast gå överklassens intressen till mötes.

Vi vill också ha ett slut på den reaktionära hållning regeringen intar i jämställdhetsfrågor. Klockan vrids tillbaka när kvinnofientliga vårdnadsbidrag och pigavdrag införs med överklassens ”livspussel” som stående argument. Kvinnors intressen pressas tillbaka när Alliansen får bestämma. Vi kräver att feminismen åter sätts upp på dagordningen, därför att vi vill ha ett jämställt och rättvist Sverige.

Vi organiserar oss med vetskapen om att arbetarklassens intressen är gemensamma. I borgerlighetens Sverige målas falska motsättningar upp: högern menar till exempel att arbetslösa står mot de som har jobb. Vi genomskådar den lögnen och ser att också de som har en anställning är beroende av en hög trygghetsnivå för att förhindra lönedumpning, precis som de arbetslösa. Endast i solidaritet med varandra kan människor göra motstånd mot den felaktiga synen om arbetslösa och sjuka som lögnare. Det är vi som står i första ledet. Det är vi som organiserar motståndet.

Ung Vänster Jönköping
antaget med stöd av Ung Vänster Jönköpings årsmöte.

Uppdatering: Publicerat i bland annat Höglandsnytt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Recent Comments

Introduction

Recent Posts