Ung Vänster Jönköpings län

onsdag, april 9

Ekvall sammanfattar om utvisningen

Följande text publicerades även i Ung Vänster Jönköpings läns interntidning Röd Gryning, som även går att ladda ner på vår hemsida.

Hej kamrater! En del sagor har ett lyckligt slut. Alla har säkert hört talas om Familjen Al Hindi från Vetlanda och deras märkliga öde.

Efter fem år i Sverige skulle man avvisas till Syrien. Ung Vänster tillsammans med några andra ungdomsförbund reagerade kraftigt mot beslutet. Barnen i familjen är nämligen statslösa palestinier och skulle få det väldigt svårt i Syrien. Ett land som de dessutom aldrig varit bosatta i. Vi samlade över femhundra personer i en manifestation på torget i Vetlanda. Där framfördes kraftig kritik mot Migrationsverket och Sveriges urusla asylpolitik.

Det var en massiv mediebevakning. Lokaltidningen, Sveriges radio och Sveriges television fanns på plats. Det samlades in över tusen namnunderskrifter mot utvisningen men förgäves. Migrationsverket vägrade att ändra sitt beslut. Så gick dagarna och det var bara några dagar kvar tills utvisningen skulle träda i kraft, då anordnades ytterligare en manifestation. Men även den var förgäves. Utvisningen trädde i kraft och barnen och dess mamma flögs till Syrien.

Men precis som alla experter sagt så släpptes de inte in i Syrien utan blev kvar på flygplatsen i Damaskus. Nu tror du säkert att de då fick återvända till Sverige, då kan jag tala om att du har fel. De blev fast i ett ingenmansland Svenska myndigheter vägrade ta sig an dem, varken Migrationsverket eller den svenska ambassaden i Syrien. En vecka i karantän i små rum på flygplasten blev resultatet istället.

Men så efter massiva påtryckningar från Ung Vänster, andra ungdomsförbund och privatpersoner tvingades myndigheterna ge efter. Familjen Al Hindi flögs hem till Sverige och är nu tillbaka i Vetlanda och har återupptagit studierna. Utvisningshotet ligger dock kvar. Men etablissemanget är pressat. Ung Vänster lyckades tvinga fram en kommentar av Migrationsministern i lokalradion. Jag själv var dessutom med flertalet gånger i lokalradion och uttalade mig väldigt kritiskt mot hur det hela sköttes.

En stor seger för kampen mot den inhumana flyktingpolitiken som i Sverige bedrivs av en ohelig allians bestående av moderater och socialdemokrater.

Mikael Ekvall
Ordförande,
Ung Vänster Jönköpings län

1 kommentar:

  1. Rund och sund2 maj 2008 22:05

    Ni har inte tänkt på att en av de största orättvisorna är att syrier inte omfattas av den socialistiska regeringens socialistiska politik, men att familjen skulle göra det?

    SvaraRadera

Recent Comments

Introduction

Recent Posts