Ung Vänster Jönköpings län

måndag, februari 18

Distriktet samlat på kurs

Det var ett gäng Ung Vänster-medlemmar på glatt humör som spenderade den gågna helgen på kurs i Vetlanda. Det var ett tag sedan distriktet lyckades samla så många på ett och samma ställe, och det var som vanligt kul att stifta bekanskap med nya personer, särskilt de som aktiverar sig i förbundet för första gången.


Lördagen inleddes med en föreläsning om Ung Vänsters grunder och vad vi står för - ett perfekt tillfälle för de som var nya att lära sig mer om vårt förbund. Både denna föreläsning och den om feminism som senare hölls, stod Anna Herdy från förbundsstyrelsen för. Hon inledde med att konstatera "att det är kul att så många är här [och] att det är en klar förbättring från senast jag var här på distriktsårskonferensen". Märkbart upprymd över distriktets hårda arbete fortsatte hon sedan sina mycket uppskattade föreläsningar.

Lördagen fortsatte sedan med kamratstöd för två utvisningshotade palestinier (ett ämne vi lär få anledning att återkomma till), ett DS-möte (se bilden; Hanna Bladh, sekreterare och Mikael Ekvall, ordförande) och avslutades sedermera med uppskattade aktiviteter och en allt större kamratanda.

På söndagen fortsatte föreläsningarna. Först ut var vår egen ordförande Mikael Ekvall som föreläste om att vara "Ung i facket". Mikael är, förutom en mycket populär ledare, också fackligt aktiv genom sitt engagemang i skogs- och träfacket och brinner därför för dessa arbetsmarknadspolitiska frågorna.

Efter en kort paus var det dags för kursdeltagarna att få lära sig mer om EU och dess planer. För denna information stod Alvar Andersson och Anders Blomqvist från Folkrörelsen Nej till EU. Avslutningsvis berättade Mats Valsten, bland annat medlem i Socialistiska Partiet, om "Marxismens plats i historien".

Allt som allt, en mycket trevlig helg i Vetlanda!

3 kommentarer:

Recent Comments

Introduction

Recent Posts