Ung Vänster Jönköpings län

måndag, februari 25

Ung Vänster Tranås stöder utvisningshotad palestinsk familj

Denna protest är inskickad till SmT-gruppens tidningar, som ett försök att uppmärksamma det idiotiska utvisningsbeslutet taget mot en palestinsk familj ifrån Vetlanda kommun.

Ung Vänster Tranås vill uttrycka sin djupa bestörtning över det utvisningsbeslut som är taget mot en palestinsk familj boendes i Vetlanda kommun. Familjen har bott i Sverige i 5 år. Mamman i familjen har syrianskt medborgarskap och pappan i familjen är palestinsk och är spårlöst försvunnen. Sonen i familjen går sista året på Njudungsgymnasiets naturvetenskapliga program. Dottern i familjen går i 9:an på Mogärdeskolan. Sverige är nu deras hemland. De har bara varit på enstaka semestrar i Syrien, dit de nu ska bli utvisade.

Beslutet är inhumant, skandalöst och saknar all form av sunt förnuft. Med byråkratiska och verklighetsfrånvända regler som förevändning vill Migrationsverket avvisa en familj till ett land som de har en mycket liten anknytning till. Ponera att en svensk familj skulle hamna i samma situation, fast som boende i till exempel England, och att dessa skulle utvisas till Thailand där familjen har semestrat. Låter det som en vettig idé?

I ett läge i samhällsutvecklingen där vi märker att klimatet mot invandrare hårdnar är det viktigt att landets politiker står upp för människovärde. Så har inte varit fallet i Vetlanda. Kommunens ledning har visat ett skamligt lågt intresse för den palestinska familjens öde, och verkar strunta fullkomligt i sina egna kommuninvånare. Ung Vänster Tranås vill härmed framföra vår absolut skarpaste protest, både mot Migrationsverkets beslut, och mot kommunledningens skandalösa apati. Utvisa inte våra kompisar!

Fredrik Andersson
Agnes Hedbor
Lowe Aspviken
Mattis Karlsson

Ung Vänster Tranås

P.S. Stöder du, precis som vi, den utvisningshotade famliljen bör du som bor i området infinna dig på Torget i Vetlanda på torsdag kl. 17:00. Då kommer en manifestation att äga rum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Recent Comments

Introduction

Recent Posts