Ung Vänster Jönköpings län

söndag, oktober 28

Vem är egentligen terrorist?

Det pågår ett krig i Irak. De allra flesta känner naturligtvis till detta. Men hur många bryr sig om att reagera? Efter attackerna mot World Trade Center i New York har en avhumaniseringsprocess av befolkningen i Mellanöstern tagit fart. Rasistiska nidbilder av muslimer som skäggiga, beväpnade galningar som hotar demokratin har målats upp. Allt för att på något sätt legitimera de bomber som nu släpps över främmande länder.

Detta har på många sätt lyckats. Av åtskilliga ses kriget i Irak som något ofrånkomligt. Skolministern och folkpartiledaren Jan Björklund uttryckte bland annat sitt stöd och ville att också Sverige skulle bidra med trupper. ”Vi kan inte sitta på läktaren” menade Björklund när det begav sig år 2003.

Denna bombliberala ridderlighet sätter nu skräck i miljontals människor och har dödat över 600 000 människor i Irak. Oräkneliga är civila. USA:s uppenbara försök att säkerställa ekonomiska intressen förkläds som nödvändiga militära insatser tänkta att försvara oss mot hotet från extremister.

Däremot talas det mindre om det som kallas för statsterrorism. Människors rätt till ett fritt liv åsidosätts på grund av den amerikanska ockupationen. Hundratusentals irakier får se sina hus bli raserade, de mister sina familjer, släktingar och vänner och de får sin framtid förstörd. Detta är alltså resultatet av den amerikanska demokratikampen.

Ung Vänster köper inte bilden av att krig ger demokrati och skyddar oss från terrorism. Vi anser snarare att det utgör en grogrund för ökad extremism. Det är krig och medföljande ockupationer som är det egentliga hotet. Ung Vänster kräver: stoppa USA:s rasistiska krig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Recent Comments

Introduction

Recent Posts