Ung Vänster Jönköpings län

tisdag, oktober 16

Ett år av klasspolitik

Följande text är en insändare som hittills har publicerats i Tranås Tidning.

Nu har alltså regeringen Reinfeldt suttit i maktställning i drygt ett år och från oppositionshåll är det dags att sammanfatta deras attacker mot de människor som har det absolut sämst ställt. Det finns en hel del att ta upp. Den borgerliga alliansen har bråttom att genomföra sin impopulära klasspolitik för att den så snabbt som möjligt ska kunna läggas till handlingarna. Det är meningen att vi ska hinna glömma bort!

Då avsevärda förändringar har genomförts för de sjuka och arbetslösa kan slutsatsen att regeringen tycker att dessa simulerar och fuskar dras. Socialförsäkringssystemet är överutnyttjat. För att lösa detta problem försämras villkoren och a-kasseavgifterna höjs, något som naturligtvis också drabbar de faktiskt behövande. Skillnaden mellan att arbeta och att inte göra det skall öka heter det, dock inte genom höjda löner då detta betecknas som oansvarigt.

Samtidigt anser regeringen att det är ett problem med överklassens kriminella användande av svart städhjälp. För att lösa detta införs en skattereduktion för hushållsnära tjänster. Ända upp till 100 000 kronor för ett hushåll med två vuxna kan skattebetalarna tvingas betala till de som inte orkar följa lagen. De stackars människorna måste ju kunna få ihop sitt livspussel.

Regeringen anser som sagt att de arbetslösa är lata och ovilliga att leta efter arbete. Förutom ovan nämnda försämringar vill alliansen därför också kunna tvinga de arbetssökande att flytta ifrån sina hemkommuner för att finna ett arbete på annan ort. Pressen på de redan pressade måste öka.

Samtidigt anser sig den moderatledda kartellen ha råd med enorma skattesänkningar för de välbärgade. Fastighetsskatten och förmögenhetsskatten är numera ett minne blott. Enligt Riskdagens utredningstjänst (RUT) fick till exempel den rikaste tiondelen av befolkningen 47 % av de totala skattesänkningarna i alliansens vårbudget medan den fattigaste tiondelen fick 2,5 %. En tydlig fördelningspolitisk profil med andra ord.

Ung Vänster protesterar mot den orättvisa utveckling alliansregeringen framtvingar. Det är inte rätt att göra skillnad på folk och folk och låta de redan välbärgade bli än rikare på de arbetslösas och sjukas bekostnad. Hjälp oss att få bort det så kallade ”nya arbetarpartiet” från makten. Gå med i Ung Vänster!

Fredrik Andersson
Ung Vänster Tranås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Recent Comments

Introduction

Recent Posts