Ung Vänster Jönköpings län

söndag, juni 14

Lagförslag om komvux

Vi kan läsa på aftonbladets hemsida idag om det nya lagförslag som Regeringen Reinfeldt med Jan Björnlund i spetsen tagit fram.

Det nya lagförslaget handlar om att man inte skall kunna läsa upp Betyg på komvux längre. t.ex. att man har ett G men behöver ett MVG för att komma in på en viss Högskolelinje.
Detta vill regeringen idag stoppa, med argument som:

"Man skall ta vara på skoltiden medans den är" någon hade även kommenterat artiklen och skrivit "Varför skall man betala för någons utbildning två gånger bara för han/hon söp bort hela gymnasiet"

Men, Susanna Bollhem, ordförande för Sveriges Elevråds Centralorganisation ställer sig kritisk till förslaget och menar på att det kan vara på grund av sjukdom och sämre lärare som man fått sämre betyg än vad man kanske skulle behövs. Man kommer skapa fler orättvisor i skolan än vad det redan finns.

Ung Vänster Jönköpings län ställer sig självklart kritiska till detta förslag, vi kommer alltid att försvara välfärden och rätten till en ordentlig utbildning med goda förutsättningar för vidarutbilda sig till något man verkligen vill bli.

Jan Björklund är helt ute och cyklar när han står och pratar om kostanader för staten när det gäller komvux, men det han inte verkar förstå är att det kommer kosta ännu mera pengar för staten om fler människor går ut gymnasiet utan utbildningar och får leva på socialbidrag, det kommer bli mer orättvisor och utanförskap.

Investerar man i utbildning, kommer det fler jobb och fler arbetare.
En investering för framtiden och även för nuet måste göras för att få Sverige tillbaka på fötter igen och bryta denna trend med arbetslöshet och utanförskap.

Våga satsa på Svenska folket Björklund, sparka inte på dem som ligger, våga hjälpa dem upp på fötter igen.

"Var och en efter förmåga, var och en efter behov"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Recent Comments

Introduction

Recent Posts