Ung Vänster Jönköpings län

torsdag, maj 15

Ekvall om läget i distriktet

Det blåser starka vänstervindar i Jönköpings län! Vår distriktshemsida och bloggen blir allt mer välbesökta. Fler och fler skolor runt om i länet besöks av Sveriges bästa ungdomsförbund. Ung Vänsters 44:e kongress i Arboga handlade mycket om att starta nya klubbar och aktivera medlemmar. Men även värvningar av medlemmar belystes kraftig. Kongressen handlade om att skapa en stridbar och kraftfull motståndsrörelse. Denna motståndsrörelse hjälper vi nu till att bygga i Jönköpings län.

Sen det senaste numret av Röd Gryning kom ut har Ung Vänster besökt tre stora gymnasieskolor i länet. Alla besök med goda resultat. På Njudungs gymnasieskola i Vetlanda delades det ut hundratals av foldrar och klistermärken. Det skedde mycket diskussioner och många frågor om Ung Vänster besvarades kring bordet.

På Brinellgymnasiet i Nässjö värvades det medlemmar även om bokbordet kunde gått bättre så kändes det ändå som ett lyckat bokbord. Dessutom så pryder Ung Vänster klistermärken nu hela Nässjö. På vägen hem från skolan passade man även på att gå upp i de få men slitna höghusområdena och delade ut flygblad i trappuppgångarna

Men det bästa sparar jag till sist, Per Brahegymnasiet i Jönköping. Innan detta välplanerade bokbord genomfördes passade distriktsstyrelsen på att kalla alla medlemmar i Jönköping till årsmöte, då klubben länge varit passiv med ett fåtal aktiva medlemmar. Bokbordet gick som planerat och mycket information delgavs eleverna på skolan. Senare på eftermiddagen återskapades Ung Vänster-klubben i Jönköping. Det är dessutom en ära att få förtälja att styrelsen består av 100 % Girlpower.

Firandet av arbetarnas alldeles egna högtidsdag 1maj, har varit lyckad nästan överallt i länet. Synd bara att de med grön ansiktsfärg målade CUF-ungdomarna försökte spela Allan och även de demonstrera på vår högtidsdag. Men den gröna färgen gjorde dem verkligen rättvisa, vi har ju alltid haft svårt att komma fram till vilken planet de kommer ifrån.

Mikael Ekvall
Distriktsordförande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Recent Comments

Introduction

Recent Posts