Ung Vänster Jönköpings län

söndag, mars 9

Tillsammans är vi starka

Inatt överfölls sex personer i Malmö av nazister efter en feministisk demonstration mot mäns våld mot kvinnor. Precis som en privatperson sa så verkar attacken vara planerad då demonstrationen har hållits samma datum flera år i rad. Detta blir ett i raden av exempel av nazisternas våld mot vänstermänniskor, oftast spelar det ingen roll om det är ungdomar, vuxna eller barnvagnar. Tillsammans med andra vänstermänniskor manifesterar vi idag mot det nazistiska våldet och till stöd för offren från nattens attack.

Att veta att det finns beväpnade nazister inblandade i denna valrörelse och i samhället i stort skrämmer mig. Jag vill kunna vara aktivist och öppen med det utan att riskera att bli misshandlad nu är det istället en tanke som alltid ligger gnager i bakhuvudet. Därför är de här manifestationerna så viktiga, de handlar om att visa att du inte är ensam. Vår storlek är vår styrka brukar Ung Vänster säga och det stämmer överens på väldigt många områden och framförallt i den anti-rasistiska kampen. Därför ju fler vi är desto lättare kan vi mota bort rasister och nazister från våra gator, skolor och jobb.

Därför sitter jag nu en söndag och meddelar alla jag känner om att en manifestationen sker för att vi ska kunna stå tillsammans mot rasism och nazism. Vi samlas vid kulturhuset kl.18.00 i Jönköping för att sedan ta oss mot Rådhusparken. Jag hoppas att så många som har möjlighet kommer för vår storlek är vår styrka som anti-rastister.

Inga rasister på våra gator! Inga nazister på våra gator!

Henrik Malmrot, Ordförande Ung Vänster Jönköpings län

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Recent Comments

Introduction

Recent Posts